Булевард на елхите изникна за Коледа на площада в Разлог

  • 05 декември 2012 16:53

  • 1055
  • 0
Булевард на елхите изникна за Коледа на площада в Разлог
© Община Разлог

Булевард на елхите изникна и тази година на централния площад в Разлог в навечерието на Коледа. В днешния снежен и мразовит декемврийски ден бяха празнично украсени 50 коледни елхи.

Инициативата "Булевард на елхите" се осъществява за втора  поредна година в навечерието на Коледа от община Разлог и  сдружението "Международни инициативи за сътрудничество". Деца и  възрастни, представители на училища, читалища, сдружения и фирми украсяваха с много настроение и усмивки и по уникален начин своите коледни дървета.

Преди година коледните дървета от "Булеварда на елхите" бяха отрупани с бонбони, лакомства, компакт дискове, колбаси, гирлянди от сламки, шишарки и какви ли не други стандартни и нестандартни украшения. "Очаквахме тази година да има още по-голямо разнообразие и интересни хрумвания, атрактивни и нестандартни идеи за украса и точно така се получи, коментира пред репортер на БТА Костадинка Тодорова, председател на сдружението "Международни инициативи за сътрудничество. И групите от хора, които се включиха, са разнообразни, включиха се много млади хора, и семейства, и приятели. Диапазонът е широк, а това беше и нашата цел - да помогнем на хората да общуват и да са усмихнати и ведри, да споделят приятното си настроение и приятелски усмивки.

Освен булеварда на елхите сдружението и общината организират за предстоящия голям празник и фотоизложба на тема "Усмивката",  която също се открива днес в центъра на града. Тази вечер в спортната зала "Септември" в Разлог от 18:30 часа ще започне и  благотворителен концерт с участието на групите "Епизод", OMG, "Блек роуз". Събраните средства бъдат дарени за лечение на Емил  Арнаудов от Разлог.

Община Разлог организира също за Коледа и Нова година конкурс "Да украсим Разлог!" за най-оригинална и атрактивна външна украса на офиси, магазини, блокове, частни жилища и други сгради. Кметството за поредна година ще зарадва най-малките жители на града с инициативата "Дядо Коледа по домовете". По желание на родителите и децата дядо Коледа ще посещава безплатно домовете на жителите на Разлог и ще разнася подаръци. На 7 декември в 17:30 часа тържествено ще бъдат запалени и коледните светлини в Разлог.

Последвайте канала на

БТА
1055 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини