Софиянец поиска от „Топлофикация” наем за тръбите, които минават през имота му

  • 05 декември 2012 09:22

  • 2182
  • 4
Софиянец поиска от „Топлофикация” наем за тръбите, които минават през имота му
©

Софиянецът Чавдар Янев, който протестира пред ВСС, иска „Топлофикация-София” да му плаща наем.

„Тръбите минават през дома ми, поискал съм да ми плащат наем, защото извършват търговска дейност през моя апартамент”, заяви Янев пред Нова телевизия.

Протестът на мъжа пред ВСС продължава вече пето денонощие. Чавдар Янев недоволства и срещу това, че почти 12 години са му били необходими, за да докаже в съда, че има 4 радиатора, а не седем, както твърди „Топлофикация-София”.

В същото време дружеството го осъжда набързо, няколко пъти.

За протеста си Янев е получил подкрепа от много граждани, твърди самият той. „Протестът продължава с подкрепата на хиляди хора”, заяви Янев.

Според „Топлофикация” Янев държи над 4 000 лева и от няколко години не е пускал служители на дружеството в дома си.

„През 2007 година в присъствието на техни хора моите радиатори са демонтиране”, заяви Янев. „Осем години не съм пускал радиаторите, защото нямам нужда. Искат да ме притиснат и да се предам, защото не искам да съм им абонат”, смята мъжът.

Въпреки минусовите температури протестът на Чавдар Янев продължава.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2182 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
007

2013.05.10 | 09:17

3
Топлофикация не извършва търговска дейност чрез тръбите на апартамента му. Тя доставя топлоенергия до абонатната станция, оттам нататък се извършва дялово разпределение чрез топлинния счетоводител. Никакъв наем не може да му плати, защото не е наемател на тръбите му. Да не говорим, че тръбите не са негови, а са съсобственост на всички живущи във входа. И ако съсобствениците не искат услугите на Топлофикация, събират 67% от идеалните части и се отказват, не виждам какъв им е проблемът. Но българинът не е свикнал да си търси правата (а и да се интересува от тях!), а по навик само недоволства.

2022.07.16 | 19:33

4
Може!
008

2013.05.10 | 09:17

2
Kак топлофикация не извършва търговска дейност чрез тръбите? Да не би с кофи да носят топлата вода при другите абонати? Прав е човека! Апартамента е купен от него и е негова собственост!Той е закупил и стените и тръбите и всичко, което е в жилището!Тази крадлива топлофикация трябва да му плаща наем, защото той поддържа тези тръби!

2012.12.05 | 13:30

1
Браво, точно така! С топлофикация само смъртта може да ни раздели! Е това, ако не е заробване и нарушаване на човешките права, здраве му кажи. Да плащаш за нещо, което не ползваш и не искаш да ползваш. Топлофикация трябва да плаща наем за тръбите, които минават през имота на хората, които не искат да ползват нейните услуги.

Добави коментар

Водещи новини