Стартира кампанията „Българската Коледа” (обновена)

  • 04 декември 2012 10:59

  • 1209
  • 1
Стартира кампанията „Българската Коледа” (обновена)
©

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното даде старт на благотворителната инициатива „Българската Коледа”.

Кампанията продължава за десета поредна година.

Държавният глава представи новото лого и акцентите на кампанията за 2012 - 2013 година. Със средства от 2011 година бяха подпомогнати 358 деца. Лечението на децата с ревматоиден артрит от началото на 2013 г. ще бъде поето от НЗОК.

Приоритет за тазгодишната кампания е рехабилитацията на деца с неврологични заболявания.

На старта на кампанията присъства столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, директорът на НЗОК Пламен Цеков и министърът на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Със средствата от „Българската Коледа” 2011 година бяха подпомогнати 358 деца и беше закупена апаратура за 14 лечебни заведения в страната, информира Плевнелиев.

"За тези деца „Българската Коледа” е една надежда, че не са сами с борбата си с болестта", каза държавният глава. По думите му, смисълът на кампанията е да проявим съпричастност, да подадем ръка и да обединим усилия си, за да намерим устойчиви решения на предизвикателствата. „Когато се обединим, ние успяваме”, посочи президентът Плевнелиев.

„Предстои и промяна в Клиничната пътека за деца с церебрална парализа, която ще даде възможност за по-ефективно използване на полагащите се платени рехабилитационни процедури, заплащани от НЗОК”, каза президентът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1209 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
saw

2012.12.04 | 14:33

1
кажете нещо бе,смръдльовци.или само квичите срещу някой.добре , че продължава инициативата.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини