6 села в Смолянско са без ток

  • 04 декември 2012 09:24

  • 897
  • 0
6 села в Смолянско са без ток
©

Силният вятър и снеговалеж остави 6 села в Смолянско без ток. Към 05.00 часа, по данни на електропреносното дружество, без ток са  жителите на Влахово, Лъка, Подвис, Търън, Требище и Еленска. Електричество няма и в смолянския квартал „Каптажа.

Близо 30 снегопочистващи машини се грижат за пътищата на територията на областта. Четири машини на почистващата фирма „Титан Клинър" опесъчават и разчистват общинската пътна мрежа в Смолян и направленията за Мугла и Турян. В момента пътят за Турян е блокиран, след разклона за село Пещера заради паднал вековен бор.

Заради падналия сняг са въведени ограничения на движението през проходите в Смолянско. Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Превала, Пампорово и Печинско, а всички останали превозни средства трябва да се движат задължително с вериги. Заради силен вятър по пътя Смолян-Пампорово има много снегонавявания. Има два закъсали тира по пътя Батак-Доспат и един на пътя Пловдив-Смолян, които са с летни гуми. Те са изтеглени встрани от пътя и не пречат на движението.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
897 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини