В Пловдив масово паркират с SMS-и

  • 03 декември 2012 13:45

  • 1184
  • 0
В Пловдив масово паркират с SMS-и
©

Повишен интерес към SMS паркирането отчита Община Пловдив за трите месеца, откакто услугата е достъпна за пловдивчани. Това заяви кметът Иван Тотев, цитиран от Plovdiv24.bg.

За септември броят изпратени кратки текстови съобщения за паркикаране е 7500, за октомври - 13 300, а за ноември е - 15 300. Градоначалникът бе категоричен, че от момента на стартиране на системата досега няма допуснат нито един срив и че тя функционира перфектно.

От началото на септември SMS паркирането в "синята зона" на номер 1332 в Пловдив стана факт. Цената на услугата е 1.20 лв. на час с включен ДДС. 85% от постъпленията влизат в касата на общината, а 15% са в полза на мобилните оператори. Плащането в кеш също остана в сила и продължи да е в размер на 1 лев на час. Престоят в "Синя зона" се предплаща и ако просрочите заплатеното в кеш или чрез SMS време, вашият автомобил ще бъде "закопчан" със скоба и ще трябва да платите глоба и допълнителното време за престой. Поставени са допълнителни табели, на които е изписан номерът на SMS паркирането.

В съдържанието на SMS-а е нужно да впишете пълния регистрационен номер на автомобила си с латински букви, но така, както го виждате на самия регистрационен номер, т.е. правилното изписване е РВ1853HC, а неправилно - RV1853NS.

Последвайте канала на

1184 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини