Комисията по помилването при президента приема стажанти

  • 03 декември 2012 12:12

  • 692
  • 1
Комисията по помилването при президента приема стажанти
©

Комисията по помилването при президента приема за обучение студенти по "Право" и "Публична администрация". Това съобщиха от прессекретариата на президента.

От днес в администрацията на президента се приемат документи за обучение в редовната стажантска програма. Стажът е с продължителност 140 часа за три месеца. Стажантската програма предоставя възможност на студенти да участват пряко в дейността на комисията. Приетите за обучение стажанти провеждат сравнително-правни проучвания, криминологични и статистически анализи на динамиката и структурата на престъпността, анализи на ефективността на видовете наказания, аналитично обобщаване на практиката на комисията и на съдебната практика, както и първично обработване на информация, свързана с работата на комисията.

Осемте първи стажанти на комисията, приети през септември, я подпомагат при подготовката на молбите за разглеждане, при обобщаване на практиката на експертите, както и във важни за дейността на екипа изследвания.

Кандидатите за стаж в Комисията по помилванията трябва да имат завършен трети курс в специалност "Право" или "Публична администрация" с минимален общ успех Добър 4. Документи за кандидатстване се приемат до 14 декември.

Последвайте канала на

БТА
692 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
...

2012.12.03 | 13:10

1
Тъкмо полсе няма да има виновни за помилването на опасни рецивидисти и връщането им към обществото..

Добави коментар

Водещи новини