Кристалина Георгиева: България трябва да стане по-конкурентоспособна

  • 03 декември 2012 10:17

  • 788
  • 1
Кристалина Георгиева: България трябва да стане по-конкурентоспособна
©

Време е да си кажем, че излизането от кризата няма да е лесно и то може да стане само с обединяването на обществото, на правителството и бизнеса около една голяма стратегическа цел - по -конкурентоспособна България.

Това каза еврокомисарят Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование на откриването на Седмата годишна среща на бизнеса с правителството, която се откри днес в София. По думите й това, което днес се вижда е, че едновременното свиване на финансите в частния, в държавния сектор и в
домакинствата предизвика не само тежки последици за световната икономика, но се случи също срив на доверието в бизнеса, в правителството, в себе си и вместо това да мобилизира чувството ни за самосъхранение, да си подадем ръце и да работим заедно, предизвика голяма поляризация навсякъде.

Есенната прогноза на европейските институции за икономически растеж за еврозоната за 2013 са 0.1 %, за Европейския съюз – 0.4%, а за България – 1.4 %. Тя заяви, че в най-засегнатите от кризата страни са взети структурни решения и са проведени реформи, като например повишаване на пенсионната възраст. „Във философията накъде да вървим в Европа доминира това разбиране, че европейците само заедно можем да вървим напред”, каза Георгиева.

В тези условия, в които за Европа все още приоритет номер едно е излизане от кризата и спасяване на еврото, българите изглеждат като отговорни европейци, каза Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. „Ние изглеждаме стабилни и дисциплинирани. Това в България не се отчита”, отбеляза Георгиева. Тя обясни, че това има значение за развитието на България. Ускорихме усвояването на еврофондовете - това е заслуга и на правителството и на бизнеса, каза още Георгиева. Нашите кривици са по реализиране на структурни реформи и гарантиране на бизнес средата, добави Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
788 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.12.03 | 15:04

1
комисар кристалина защо не обясни защо богатата италия получи 580 млн. евро обезщетения за заметресенията а бедната българия не получи нито цент за заметресенията в перник и наводнението в с.бисер. или ние влязохме в този ес само да даваме и помагаме а на нас никой да не ни помага

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини