Свилен Нейков: Необходими са реформи във футбола

  • 03 декември 2012 08:04

  • 672
  • 0
Свилен Нейков: Необходими са реформи във футбола
©

Във футбола са необходими редица реформи и промени.

Това каза в студиото на сутрешния блок на TV7 министър Свилен НейковСвилен Нейков Свилен Емилов Нейков е български състезател и треньор по гребане, министър на физическото. Той говори за нещата, които е успял да свърши по време на своя мандат. Много съм доволен от ремонтите на спортните бази, които направихме през последните години. Тези бази са предпоставка за постигането на по-високи спортни резултати. Подготовката в чужбина съвсем спокойно може да отпадне за повечето спортове. Държавните пари отпускани за подготовка на спортисти ще се харчат само в ремонтираните и новопостроените бази, категоричен беше Нейков. Изключително съм горд и с антидопинговия център.

Министърът не подмина и темата за последните Олимпийски игри в Лондон. На Олимпиадата можеше да спечелим златен медал. Резултатите са плод на продължителен труд. Нейков обясни и  как ще се финансират занапред федерациите. Финансирането се разделя на база представянето на последните олимпийски игри. В първа група ще попаднат класиралите се спортисти от 1 до 8 място. Те ще получават по-голямо държавно финансиране, обясни Свилен НейковСвилен Нейков Свилен Емилов Нейков е български състезател и треньор по гребане, министър на физическото. Във втора група ще се гледат резултатите и от предишните две олимпиади в Атина и Пекин, разкри той. Идеята ни е от догодина да създадем редица центрове в цялата страна, в които да създаваме нови бъдещи звезди. В тези центрове треньорите ще получават заплатите си директно от министерството, обеща Нейков.    

Свилен НейковСвилен Нейков Свилен Емилов Нейков е български състезател и треньор по гребане, министър на физическото говори и за последните скандали разразили се в родния футбол. Тези неща са неприятни. Те не се отразяват добре на спорта като цяло. Трябва да се намери оптималния брой на конкуренцията, за да има качествен футбол в България. Държавата се е намесила достатъчно добре във футбола. Ние сме третата държава, която е криминализирала черното тото и прилагаме строго мерките срещу него, похвали се Нейков. Ние нямаме право да се бъркаме в работата на федерацията. Най-важното в случая е, че трябва да се хванат нарушителите, които след това трябва да си понесат нужните наказания. Именно това е най-трудното. Черното тото е голям проблем за целия свят, заключи той. Ние непрекъснато провеждаме срещи с ръководството на футболния съюз. Разговорите ни са на теми за реформите в българския футбол и базата на националния отбор. Борислав Михайлов също е на мнение, че са необходими промени в ръководения от него спорт, разкри Нейков. Надявам се в най-скоро време да започне изграждането на новата база, обеща той. Има няколко административни пречки, които се надявам в най-скоро време да отпаднат, завърши той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
672 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини