Маргарита Попова е член на борда на директорите на Международната антикорупционна академия

  • 29 ноември 2012 20:08

  • 841
  • 0
Маргарита Попова е член на борда на директорите на Международната антикорупционна академия
©

Вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на бе избрана за член на борда на директорите на Международната антикорупционна академия.

Тя е избрана на заседанието на Първата асамблея на Академията, което се проведе във Виена, Австрия.

Вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на беше избрана и за заместник-председател на Първата асамблея, а председателстващ бе федералния министър на вътрешните работи на Австрия Йохана Лайтнер.

В словото си пред делегатите вицепрезидентът изтъкна, че „това от което имаме нужда сега са общи стандарти, подкрепени от съвместни усилия на държавите”, които осъзнават нуждата от борба с корупцията. Според нея е нужен международен съюз от нов тип, в който да се впрегне позитивната енергия на всичките държави по света, за да се справим с феномена корупция.

Вицепрезидентът Попова предложи да се създаде виртуална мрежа, която да обединява различни университети и научни центрове и което да подпомага работата на Академията в борбата с корупцията.
Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на има6-годишен мандат. Такъв имат и Австрия, Русия, Мексико, Службата на ООН по наркотици и престъпност и Малайзия. Представителите на Тайланд, Боливия, Израел, Корея и Румъния получиха 3-годишен мандат.


Целта на създадената през март 2011 година Академия е да противодейства на корупционните практики на трансгранично ниво и да подпомага превенцията, разкриването и наказателното преследване на корупцията. В момента в Академията членуват 61 страни – държави-членки на ООН и международни организации. България е една от първите страни, подписали споразумението за учредяването й. Това се случва когато Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на е министър на правосъдието. Самата Академия е съвместна инициатива на организацията на ООН за противодействие на трафика на наркотици и престъпления, ОЛАФ и Република Австрия. В борда на Академията има 11 членове, които изпълняват своите функции в лично качество.

Последвайте канала на

Десислава Станева
841 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини