Средната възраст на българина достига почти 43 години

  • 28 ноември 2012 09:25

  • 799
  • 1
Средната възраст на българина достига почти 43 години
©

Българинът застарява.Това показва отчетът за изпълнението на Националната стратегия за демографско развитие, която правителството ще обсъди на днешното си заседание.

Застаряването на населението се посочва като най-остър демографски проблем. През 1995 средната възраст на българина е била под 39 години.

Според прогнозата на националната статистика до 2050-та делът на възрастните ще нарасне с над 30%. Това води до сериозни проблеми както за публичните финанси, тъй като всички възрастни хора ще разчитат на пенсии, така и за реалния бизнес, който пък се нуждае от работна ръка, предаде нова тв. Министрите ще обсъдят и план за действие, за да се систематизират мерките, които биха могли да повлияят на тази негативна тенденция.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
799 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
коко

2013.09.14 | 23:37

1
Ха застарявали сме биле ми дааа младите ще се махнем ще отидем където повече ни ценят тука остават само пенсионерите мнооо ясно !!! И без това тук заплащането е ниско никое млад човек не се оценя толква ниско че, да си губи времето да работи тука за 400-500лв.... Цигани бол да си обучат цигани да им работят те за тея пари !! Както каза ББ ватеряла слаб в България .... хахаха ми дааа матеряла отива по хубавите държави където му се цени труда

Добави коментар

Водещи новини