Награждават шофьора на отвлечения автобус в Бургас

  • 05 юли 2011 10:31

  • 1604
  • 0
Награждават шофьора на отвлечения автобус в Бургас
© Булфото

Основната заслуга инцидентът да приключи без опасност за хората е на полицията, защото са действали професионално и бързо са решили проблема каза Панев.

Шофьорът на отвлечения автобус Георги Чакалов днес ще почива, защото едва сега осъзнава какво се е случило. Днес водачът е осъзнал какво е можело да се случи и е разстроен. Той обаче ще бъде награден за своята адекватна реакция, каза Панев.

Георги Чакалов на 61 години и има над 40 годишен стаж. "Спазил е всички инструктажи, които са му проведени във фирмата за безопасност на движението. При такива случаи как се постъпва да не се конфронтира с хората и да води диалог. Той това е направил и също има заслуга за това случаят да се разреши.

Днес ще почива, и ще си получи наградата. Наистина е проявил мъжество и самообладание, защото ако беше някой по-млад шофьор, можеше да спре автобуса, да скочи и да стане по-голяма поразия", каза Панев. На въпрос искал ли е нещо от водача криминално проявеният мъж и дал ли е обяснения защо отвлича автобуса Панев отговори, че мъжът е бил пиян и не е доближил водача. "Бил е пиян и нищо не е искал от него.

Цялата причина е, че се е закачал с някакви момичета, а те не са му отвърнали и може би за това агресията му се е отключила и е извадил пистолет и го е размахвал.

От шофьора не е искал нищо и от никой не е искал нищо" каза още Панев. Фирма "Минибус експрес" – Несебър от 20 години извършва курсове Слънчев бряг – Бургас, но досега подобен сериозен инцидент с въоръжен мъж не се е случвал. Имало инциденти - пререкания в автобусите, спорове между младежи или пияни пътници, но това са нормални неща, каза управителят на автобусната фирма.

Последвайте канала на

1604 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини