Община Варна ще харчи по 20 бона на месец за тоалетна хартия и сапун

  • 21 ноември 2012 20:13

  • 1350
  • 0
Община Варна ще харчи по 20 бона на месец за тоалетна хартия и сапун
©

Две детски градини и училищна спортна зала ще бъдат построени с 5 млн. лв. от републиканския бюджет през 2013 г.

Спортна зала ще е към СОУ "Елин Пелин" във Варна. Това съобщи областният председател на ГЕРБ Иван Портних. Тя е проектирана, а за строителството ще са необходими 1 млн. лв. Все още не е ясно къде ще са двете градини, но за всяка от тях правителството ще отпусне по 2 млн. лв., обясни Портних. Така той отговори на въпрос относно фаворизирането на Бургас за сметка на Варна от страна на централната власт.

Община Варна смята да похарчи 720 000 лв. за тоалетна хартия, сапун и почистващи материали за следващите 3 години. Излиза, че месечно ще се дават 20 000 лв. за тези консумативи. Те ще са предназначени както за общинарите и районните администрации и кметствата, така и за домовете за деца и за възрастни във Варна. Това става ясно от обявена обществена поръчка, пише Труд.

Критерият, по който ще се оценяват офертите на кандидатите, е цената. Досега община Варна не е сключвала такъв тип договор, който ще е със срок до 2015 г., а не едногодишен. Така щяло да се избегне поскъпването на артикулите при бъдеща инфлация, смятат общинарите.

Последвайте канала на

1350 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини