Обмислят изграждането на тунел под прохода Троян-Кърнаре

  • 20 ноември 2012 09:08

  • 3107
  • 2
Обмислят изграждането на тунел под прохода Троян-Кърнаре
©

Областните управители на Пловдив, Ловеч и Смолян, както и кметовете на общините Карлово, Сопот и Смолян, се събират на среща днес от 11:00 ч., за да обсъдят строителството на тунел под прохода Троян-Кърнаре. Идеята за прокарването на железопътен тунел там е поставяна преди много време, но сега се обсъжда и възможността за построяването на тунел и за автомобили.

"Той ще е дълъг около девет километра и ще свързва Северна с Южна България. Сега се говори и за тунел на Шипка, но там пътят е проходим през зимата, докато Троян-Кърнаре се затваря", каза миналата седмица областният управител на Пловдив.

"Предстои изготвянето на проект. На срещата, която ще се състои в Областната управа в Пловдив днес са поканени и специалисти. Условията за строителството на такъв тунел на прохода са идеални, тъй като там има само скала".

Той има уверението и на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че ще подкрепи подобен проект, пише Plovdiv24. Има варианти той да бъде построен и чрез публично-частно партньорство, тъй като през декември влиза в сила Законът за публично-частните партньорство.

"Добре е да започнат геоложки проучвания там", добави областния управител на Пловдив. Този тунел, по мнението му, ще е нещо добро, тъй като пътят в Балкана е тесен.

Последвайте канала на

3107 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
666

2012.11.20 | 20:58

2
Хааахааахахахахахаха... Те и за тунел под Шипка заговориха като бях малък. Нека говорят :)

2012.11.20 | 20:58

1
Недей така обиждаш Лилето. След толкова обиколки, сигурно е научила някоя нова технология за дупчене.

Добави коментар

Водещи новини