Кметът на Сливен против утилизацията на опасни материали край летището

  • 16 ноември 2012 14:05

  • 927
  • 0
Кметът на Сливен против утилизацията на опасни материали край летището
©

Кметът на Сливен Кольо Милев не е съгласен столична фирма да утилизира опасни материали в бившия военен завод за изработка на снаряди край летище Бършен, предаде БНР.

"Не е желателно това да се случва, тъй като е много близо първо до летището, което ние презентираме в момента за продажба. Зад летището ще правим и мотописта там и още повече близо е до основната артерия, която свързва Сливен и Ямбол и ги свързва с магистралата и може да създаде някакви проблеми в бъдеще. Доколкото знам и Областната администрация също е дала такова становище. Какво ще реши вече междуведомствената комисия, е друг въпрос, но това е нашето мнение и лично мое", каза Милев.

Според областния управител Марин Кавръков, когато от фирмата поискали становище, комисия от експерти на Областната администрация е извършила проверка за спазването на изискванията за работа с опасни материали и издала 12 предписания на собствениците й. Няма обратна информация дали предписанията са изпълнени. Ръководството на Сливен и Сливенска област се надява междуведомствената комисия да се съобрази със становището на местната власт.

Последвайте канала на

Десислава Станева
927 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини