Свилен Нейков откри комплекс за биатлон и стрелба в Троян

  • 15 ноември 2012 20:00

  • 969
  • 0
Свилен Нейков откри комплекс за биатлон и стрелба в Троян
©

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен НейковСвилен Нейков Свилен Емилов Нейков е български състезател и треньор по гребане, министър на физическото откри спортен комплекс за биатлон и стрелба в Троян.

Общата сума за реализиране на проекта е 256 855 лв., от които 246 500 лв. са осигурени от МФВС. С парите от СК Биатлон „АЯКС” Троян са вдигнати ограждащи стени със стоманобетонови панели, зона старт – финал, зона за разполагане на мишени и стрелкови полигон, зона за треньори и журналисти, ограда от иглолистни греди и импрегнирани дъски, доставени и монтирани са и пет броя фургони, обслужващи старт - финалната зона, 30 бр. установки и куршумоуловители, изградена е кабина за управление на мишени, пише "Стандарт".

След Банско, това е вторият град, в който финансираме съоръжение за най-успешния зимен спорт на България, каза на церемонията Свилен НейковСвилен Нейков Свилен Емилов Нейков е български състезател и треньор по гребане, министър на физическото. Така доказваме, че изпълняваме основния си приоритет – реновиране и изграждане на модерна спортна база. Поздравявам федерацията по биатлон и нейния председател Екатерина Дафовска за добрата работа и им желая много бъдещи успехи.

След откриването министърът изпробва новото стрелбище под вещото ръководство на олимпийската шампионка по биатлон Екатерина Дафовска, която му благодари за реализирането на проекта.

Кметът на града Донка Михайлова и областният управител Ваня Събчева също изказаха своята благодарност за новия комплекс.

Повече от 70 обекта за професионален и масов спорт са финансирани от бюджета на МФВС, държавния бюджет и търговските дружества Национална спортна база ЕАД и Академика 2011 ЕАД от началото на мандата на сегашното правителство.

Последвайте канала на

969 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини