Гонят учениците при два месеца неизвинени отсъствия

  • 31 октомври 2012 19:38

  • 1291
  • 2
Гонят учениците при два месеца неизвинени отсъствия
©

Ако ученик отсъства два месеца от училище, без да има уважителни причини, той може да бъде отписан от учебното заведение.

Това гласи прието от депутатите решение. Днес образователната комисия разглежда проектозакона за училищното и предучилищното образование на второ четене.

Ще бъдат отписвани и ученици, които се обучават в самостоятелна, индивидуална, дистанционна или задочна форма и не са се явили на съответните изпити в три поредни сесии.

Ако става въпрос за дете до 16-годишна възраст, за случая ще бъдат уведомявани регионалния инспекторат и компетентните органи за закрила на детето.

Депутатите ще продължат разглеждането на текстовете от проектозакона на следващо заседание.

Последвайте канала на

1291 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
123

2013.03.25 | 15:30

2
Я вземете и си я заврете тая образователна система отзад, нещастници! Вие не учите как да мислят децата, а какво да мислят и почти никога не разглеждате наистина сериозни и неудобни теми, като тайни общества, билдерберг, други алтернативи и т.н.! С това слагане на мисълта в кутия никой нищо хубаво не ще види, а трябва съвсем различен подгод да има!
У4еник

2013.03.25 | 15:30

1
Ще ни изгоните , но и вие ще си отидете.Какви заплати ще вземате .Поне се знаем.Нали все това казвате колко лева внася един ученик и ако го изгоните заминават и паричките. И вие какво ще лапате .

Добави коментар

Водещи новини