Две министерства проверяват хигиената в училищата

  • 14 септември 2012 14:40

  • 555
  • 0
Две министерства проверяват хигиената в училищата
©

Съвместни проверки за хигиената в училищата и състоянието на санитарните възли в тях се извършват от Министерство на здравеопазването и от Министерство на образованието. Това съобщи  министърът на образованието Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко по повод информация, че в 118 училища ремонтните дейности няма да завършат до началото на учебната година.

„Съвместно с Министерството на здравеопазването подготвяхме проверка за хигиената в училищата и санитарните възли в тях. Това са неща, които могат да бъдат подобрени. Договорих се със здравния министър да започнем такава акция, защото част от цивилизоваността на 21-и век е хигиената в училищата. Това са отстраними пречки, които само ще заострят местната власт”, каза министърът.

„Училищата в България заедно с детските градини са 4800 и е напълно естествено да имаме случаи и като това в Съединение в училището да няма тоалетна от 1983 г., където децата пресичат улицата, за да ходя там, сред полето, където са им направили сграда. Водим ежедневна борба с това”, каза още Игнатов.

Последвайте канала на

555 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини