В област Кърджали новата учебна година започна за близо 13 500 ученици

  • 16 септември 2024 13:17

  • 107
  • 1
В област Кърджали новата учебна година започна за близо 13 500 ученици
© Pixabay

Новата учебна година в област Кърджали започна за близо 13 500 ученици, като 930 от тях са първокласници, каза за БТА началникът на Регионалното управление по образование Ангелина Костова.

С тържества начало бе дадено в 69 училища и 59 детски градини, като за едно от училищата – Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ празникът бе двоен, защото възпитаниците и колективът му влязоха в нов дом. Това е напълно обновената сграда на бившето училище „Георги Бенковски“. До сега те деляха една сграда с Езикова гимназия „Христо Ботев“, заради което бяха на двусменен режим на обучение. 

Лентата на ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ прерязаха областният управител Никола Чанев, кметът Ерол Мюмюн, началникът на Регионалното управление по образование Ангелина Косова, директорът на училището Марияна Пеева и представител на фирмата-изпълнител, извършила ремонта.

„Днес на 16 септември, след 16 години, откриваме нов храм на знанията – една емблематична сграда за всички кърджалийци, където ще учат 450 деца от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“, каза пред присъстващите кметът Ерол Мюмюн, който благодари на всички, участвали в реализирането на проекта. Той отчете, че вложените средства са над 4 млн. лев, като 2,6 млн. са от Министерството на образованието на науката, а останалите – от Община Кърджали. „Това показва какви са приоритетите на ръководството на Общината, а именно винаги децата на Кърджали да са номер едно в нашите начинания“, каза кметът.

Ще продължа от там, откъдето приключи кметът и ще кажа, че Кърджали има двоен празник – първи учебен ден и първо училище в новата история, което изглежда така красиво, истинско и уютно за нашите съграждани. Кметът благодари на всички „виновници“, за да го има това училище, а аз ще изисквам от тях. От самия него да продължи с грижата на добър стопанин да надграждани образователните не само тях в община Кърджали“ каза в приветствието си областният управител. На директора на училището пожела следващата година в него да учат поне 500 деца, като подчерта, че от нея изисква в училището да подготвя все по-добре младите кърджалийци.

Честит първи учебен ден! 58 000 първолаци прекрачват училищния праг

Последвайте канала на

Десислава Станева
107 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.16 | 15:14

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини