Зам.-кметът Темелков за новата учебна година: Над 95% от образователната структура в Пловдив ще бъде ремонтирана

  • 16 септември 2024 11:52

  • 106
  • 1
Зам.-кметът Темелков за новата учебна година: Над 95% от образователната структура в Пловдив ще бъде ремонтирана
© Novini.bg/ Canva

За 24 училища в страната първият учебен ден започва по-различно. Над 1300 ученици в Пловдив са разпределени в други учебни заведения заради ремонти в техните.

В основно училище „Екзарх Антин I” учат 552 деца, но днес те не прекрачват прага на училището, тъй като то се ремонтира основно.

„Първият учебен ден ще започне с тържество на друго място, но това не ни притеснява, защото все пак се прави нещо хубаво за училището и децата ще се върнат на съвсем ново място, което ще бъде прекрасно. Като родители трябва да правим толеранси и да бъдем съпричастни“, разказва пред БТВ Иванка Куманова.

Детето на Константин Мурадов е разпределено във възможно най-близкото училище и не се налага да пътува до друг квартал.

„Не виждам никакъв проблем. Този салон и този ремонт се чакат от години, така че няма проблем“, казва той.

„Ремонтните дейности категорично не повлияват на учебния процес, имаме достатъчно мотивирани и креативни специалисти, подкрепящи и разбиращи ни родители, така че всички училищни общности сме обединени около това да превърнем образователната среда в наистина модерна, привлекателна и вдъхновяваща за нашите деца “, посочва директорът на училището Катерина Василева.

Ремонтът ще приключи най-вероятно до 20 дни, заявява зам.-кметът по образованието, бизнес развитието и дигитализацията Владимир Темелков.

„Това е с около 6 месеца предсрочно от крайния срок. Следва около една седмица да си върнем оборудването на училището и децата да се приберат във втория си дом. Изпълнителят работи много добре, доволни сме“, допълва той.

По думите му за учениците, чиито училища се ремонтират, са намерени оптимални варианти, а в бъдеще ще бъдат построени още три нови училища.

Жители на пловдивското село Войводиново осъмнаха без автобус до града

„Над 95% от образователната структура в Пловдив ще бъде ремонтирана и ще бъде чисто нова в най-скоро време. Говорим за основни ремонти – сградата на груб строеж и започване отначало. Всичко става чисто ново от първия до последния кабел“, посочва той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
106 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.16 | 15:17

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини