Връчиха националните дипломи на отличниците на България

  • 12 септември 2024 12:07

  • 316
  • 1
© Novini.bg

На церемония в Националния археологически музей в София служебният премиер Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в връчи почетните отличия "Национална диплома" на зрелостниците от Випуск 2024, предаде репортер на Novini.bg.

В награждаването освен министър-председателят участват министърът на образованието и науката проф. Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на и министърът на културата Найден Тодоров. Сред официалните гости са депутати, представители на синдикални и работодателски организации, директори, учители и др. 

Гордеем се с вас. Вие сте постигнали изключителни успехи в периода на вашето обучение и това е заслужен венец на вашите усилия. Всичко което сте постигнали е ваша заслуга, но и заслуга на вашите родители и учители. Доброто пред вас предстои, предстоят ви успехи, заяви Главчев преди връчването на отличията.

Горд съм. Днешните награди са още едно тържество на знанията и уменията на българските ученици на всеотдайността и професионалните качества на техните учители, каза проф. Цоков.

Той отбелязва, че отличието е учредено през1996 г. и оттогава досега не е имало толкова пълни отличници, колкото тази година.

Цоков премахна спорни текстове от наредба, касаеща предучилищното и училищното образование

Вие сте лицето на нашата образователна система, вие сте бъдещето на България. Благодаря и на вашите учители, защото без нямаше да се стигне до днешните успехи, посочи още образователният министър.

И Найден Тодоров отличи заслугите на учителите за успехите на наградените ученици. Днес да си учител не е просто да предаваш знания, а да учиш на живот. Това е една от най-трудните и най-благородните професии. Искам да благодаря и на всички млади хора днес. От днес вече не сте деца, а сте млади хора, на които България разчита. България днес повече от всякога има нужда от успешни млади хора, обърна се министърът на културата към учениците.

Отличието се присъжда всяка година на зрелостници с отличен (6,00) успех по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование, държавните зрелостни изпити, както и за изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. Наградата е национално признание за високите постижения на ученици от българските училища.


 

 

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
316 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.12 | 13:45

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини