Бургаският университет обяви допълнителен прием за специалност "Медицина"

  • 11 септември 2024 14:21

  • 1145
  • 2
Бургаският университет обяви допълнителен прием за специалност "Медицина"
© Бургаски университет

Бургаският университет "Проф. д-р Асен Златаров" обяви допълнителен прием за кандидат-студенти в специалност "Медицина". Предвидени са девет места за държавна поръчка и седем - за платена форма на обучение. Общият брой на местата в специалността са 40 за държавна поръчка и десет за платено обучение, съобщиха от пресцентъра на университета.

Тази година в университета са приети бъдещи медици с висок бал, като след третото класиране минималният бал за момичета е достигнал 36,91 при максимален 42,00. Той се формира сумарно от успешно положените изпити по химия и биология, и издържания държавен зрелостен изпит по български език и литература. Високите оценки са показател за интереса към университета и изучаването на тази дисциплина, добавиха от университета.

В момента тече и процедурата по записването на чуждестранните студенти, за които учебната година ще започне на 30 септември. Свободните бройки са 80 за платено обучение на чужденци по медицина на английски език. Срокът за приемане на документи е до 12 септември. Класирането на приетите студенти ще бъде ясно в следобедните часове на същия ден, а записването ще бъде между 13 и 14 септември. 

Наплив от желаещи да учат „Медицина“ в Бургаския университет

Утре, 12 септември, е и крайният срок за приемане на студенти в магистърската специалност "Управление на здравните грижи". До момента кандидат-студенти заявяват най-голям интерес към тази специалност, като в нея могат да продължат обучението си завършилите бакалавърска степен в професионално направление "Здравни грижи" от специалности "Акушерка", "Лекарски асистент", "Медицинска сестра" и др. 

Други желани и търсени магистърски програми, които са свързани с общественото здравеопазване, са "Здравен мениджмънт" и "Здравен туризъм". При тях, както и при останалите магистърски специалности, срокът за прием на документи е до 19 септември.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1145 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
БЪЛГАРСКИ БОК ЛУЦИ

2024.09.11 | 18:11

2
ВСЯКА ГОДИНА ЗАВЪРШВАТ СОФИЯ ПЛОВДИВ БУРГАС ПЛЕВЕН ПОНЕ 600 КЪДЕ СА ?! :) МАЙКА ВИ ШЕ ЕВА ГЯУ РСКА !

2024.09.11 | 14:33

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини