Над 400 училища в страната ще се сдобият с обновени класни стаи

  • 05 август 2024 10:48

  • 336
  • 0
Над 400 училища в страната ще се сдобият с обновени класни стаи
© Freepik

426 училища получават финансиране за нови класни стаи по хуманитарни науки, география и икономика, технологии и предприемачество и за целодневна организация на учебния ден. Финансирането е осигурено от Министерството на образованието и науката по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“. Средствата по този модул от програмата тази година са над 7 милиона лева. Финансиране получават и 15 центъра за специална образователна подкрепа.

Благодарение на подкрепата през новата учебна година образователните институции ще имат възможност да оборудват учебни кабинети, в които учениците се обучават за придобиване на ключови компетентности по български език и литература, история и цивилизации, философия, чужди езици, география и икономика и технологии и предприемачество. Ще се обновяват също стаи за занимания по интереси за целодневна организация на учебния ден, както и библиотеки и кътове за четене.

Кога ще са ваканциите през учебната 2024/2025 г.

С отпуснатите средства училищата могат да закупуват учебна литература за изучаване на чужди езици, художествена литература, сборници и речници, стенни карти, табла и атласи, портрети на революционери и писатели и др.

За създаване на приятна и стимулираща ученето обстановка класните стаи се обзавеждат съобразно изучавания учебен предмет, в т.ч. с тематични ученически маси, фототапети и др., съобщиха от пресцентъра на МОН.

Последвайте канала на

Владимир Василев
336 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини