Увеличават парите за образование (видео)

  • 05 септември 2012 09:51

  • 1221
  • 0
Увеличават парите за образование (видео)
©

Министърът на образованието Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко съобщи, че бюджетът на Министерството на образованието ще бъде съществено увеличен от 1 януари 2013 г., предаде репортер на Novini.bg. Бюджетът ще надхвърли 3 млрд. лв., като 500 млн. от тях ще бъдат усвоени от еврофондове до края на тази и следващата година.

Това ще доведе до увеличение на учителските заплати, както и на издръжката на учениците. В момента средната годишна сума за издръжка на ученик е 1300 лв. В новия Закон за образованието е залегнало заплатите на преподавателите да не се определят само от директорите, а и от обществените съвети към школата. Образователният министър обеща да има по-голяма прозрачност при разпределяне на средствата.

Към момента има сигнали, че кметове бавят парите за образование, тъй като парите минават през общините. Те са предадени на компетентните органи, съобщи Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко, като даде за пример община Средец.

"Министерството не е печатница, ние отговаряме само за учебниците" - така министърът коментира пускането на пазара на тетрадки с образа на чалга звезди. Той прикани учителските ръководства на родителските срещи да обяснят на родителите, че училището е една консервативна институция, където учебни пособия с такъв вид не са особено уместни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1221 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини