Кандидатстудентски изпит по френски език ще се проведе в СУ

  • 22 юни 2024 07:34

  • 284
  • 2
Кандидатстудентски изпит по френски език ще се проведе в СУ
© Novini.bg/ Canva

Кандидатстудентски изпит по френски език ще се проведе днес, 22 юни 2024 г., от 9:00 ч. в Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщиха от висшето училище.

Конкурсният изпит по френски цели проверка на езиковите знания и умения на кандидатите. Изпитът е писмен и се провежда в рамките на изучавания граматически материал в средната общообразователна подготовка. Кандидатът трябва да притежава разширени лексически познания, което предполага допълнителни занимания и четене на оригинална литература.

Изпитът се състои от диктовка, превод и комплексен езиков тест. Всеки елемент от изпита се изпълнява за определено време. Диктовката се прочита три пъти. Времето, определено за корекции е 10 минути. След изтичането му всеки кандидат прибира диктовката си в плика с изпитните материали, като няма право да я вади до приключване на изпита.

Започна приемът в УНСС

За задачите от граматическия тест се дават 20 минути. След изтичане на времето листът с решените задачи се прибира в плика и повече не се вади. Тестовите въпроси за четене с разбиране трябва да бъдат решени за 40 минути. След изтичането на това време листът с тестовите въпроси се прибира в плика и отново не се вади до края на изпита. Отвън остава само текстът.

За съчинението кандидатите разполагат с 45 минути, а за изпълнението на превода те имат 45 минути, обясняват от СУ.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
284 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.22 | 14:34

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Снежко Снежев

2024.06.22 | 07:45

1
хей, люляк, бон жур, мон амур, пак ще лапаш ти мон кyp.

Добави коментар

Водещи новини