Нова магистърска програма в България от септември: "Космическо инженерство и технологии"

  • 20 юни 2024 14:27

  • 281
  • 1
Нова магистърска програма в България от септември: "Космическо инженерство и технологии"
© Bing Image Creator

През септември започва прием на документи за новата за страната ни специалност "Космическо инженерство и технологии", пише БНР. 

Става дума за магистърска програма, която ще продължава два семестъра. Приемът ще бъде във Висшето военноморско училище във Варна, в Софийския университет, както и във Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия.

До 22 септември български фирми и организации могат да кандидатстват за до 800 000 лв. за нови космически технологии и приложения

Райчо Райчев, който е ръководител на фирмата, която е дарила техника и оборудване и на трите университета, където ще се обучават по новата програма, обясни, че голяма част от обучението ще е практическо.

"Има доста голям интерес, което нас ни радва. Програмата е пилотна и самите ние искаме да направим така, щото учебната програма да се развие заедно с първите курсове. Ние сме дарили вече сателити на трите училища, най-важното ни дарение е над 400 часа от архитектите, строили нашите системи - работни, упражнения заедно с тях по всички видове вионики. Нашата цел е до 85% от програмата да са работни упражнения, уъркшопи така, че хората "да си цапат ръцете" с инженерингови технологии, защото ние вярваме, че добър технолог се става само с труд", разясни той. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
281 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.20 | 14:31

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини