Училищен директор за дигиталните матури: Трябва да свикнем с новостите

  • 05 юни 2024 06:53

  • 2850
  • 2
Училищен директор за дигиталните матури: Трябва да свикнем с новостите
© Pixabay

Над 600 деца останаха без място в училище след резултатите от първото класиране. Най-много 160 са некласираните ученици в район „Витоша”. И докато търсят места и решение на образователния проблем, от ресорното министерство предложиха матурите от следващата година да бъдат онлайн.

Новият директор на Първа Английска гимназия Александър Чакмаков коментира проблема в ефира на „Социална мрежа” по NOVA NEWS.

МОН с предложение: Матурите да се провеждат онлайн

Светът така или иначе съществува в изключително дигитална рамка. Трябва да свикнем с новостите. Това каза директорът на Първа Английска гимназия.

Според него в световен план „доста сертификатни изпити се провеждат онлайн” и ако от МОН решат да предприемат стъпка в тази посока „първо трябва да се пробва с ученици в 10 клас”.

По думите на Чакмаков промяната не зависи само от МОН, а и от други фактори. „Трябва да е осъзнат избор, а не поредната приумица, която веднага да пробваме”, каза той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2850 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.05 | 10:06

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.05 | 07:07

1
NE GLASUVAM ZA EVROATLANTI4ESKI FA6ISTI

Добави коментар

Водещи новини