Министър Цоков зове училищни директори: Да направим заедно образованието ни едно от най-добрите в Европа

  • 04 юни 2024 12:12

  • 297
  • 5
Министър Цоков зове училищни директори: Да направим заедно образованието ни едно от най-добрите в Европа
© МОН

В миналото България е имала една от най-добрите образователни системи и заедно можем отново да постигнем това. С тези думи министърът на образованието и науката проф. Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на откри срещата на повече от 500 училищни директори и заместник-директори от Съюза на ръководителите в системата на народната просвета в България. Тя бе ръководена от председателя на организацията Диян Стаматов и има за цел да се обсъдят текущите проблеми и приоритети пред образователната система.

„Стартират ремонти в повече от 100 училища и детски градини в цялата страна“, съобщи министър Цоков и благодари на училищните директори, които са успели в кратки срокове да подготвят проекти, за да се използват летните месеци максимално ефективно. По думите му през тази година са осигурени половин милиард лева за инвестиции в материалната база, но за да се модернизират всички сгради са необходими неколкократно повече средства. „Затова е толкова важно образованието да бъде национален приоритет и да има приемственост в тази сфера между всички политически партии“, подчерта проф. Цоков. Той обърна внимание и на програмата за изграждане на СТЕМ кабинет във всяко българско училище, което ще бъде основа и за промяна на начина на придобиване на знания за учениците.

Тече анализ за мерките за подготовка на учениците и повишаване на резултатите им на националните външни оценявания и държавните зрелостни изпити, стана ясно от думите на министъра. „Преди около година заедно с Вас, директорите в българските училища, поставихме основата на приоритетните ни задачи – да организираме повече пробни изпити, които да подготвят учениците за НВО и ДЗИ, да се използват ефективно часовете за допълнителна подготовка, да се работи индивидуално с децата, които срещат затруднения“, каза проф. Цоков. Той благодари на директорите и учителите за цялата свършена работа през тези месеци. „До дни ще имаме резултатите, но имаме основание да сме оптимисти, защото видяхме в каква степен се разгърнаха тези мерки на национално ниво и се надяваме, че тяхното отражение ще се види и в крайните резултати“, допълни проф. Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на.

МОН с предложение: Матурите да се провеждат онлайн

Последвайте канала на

Десислава Станева
297 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.06.04 | 14:57

5
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.04 | 13:17

4
то си беше добро, ама еврогейците искат прости и неграмотни на тази територия!

2024.06.04 | 12:30

3
Чоко и Боко

2024.06.04 | 12:27

2
Стаматов в образованието направи нищо.

2024.06.04 | 12:26

1
ДРУГАРИ ДАЙТЕ ДА ДАДЕМ!

Добави коментар

Водещи новини