Трудова борса в Бургаския свободен университет събра над 30 работодатели

  • 29 май 2024 12:43

  • 257
  • 2
Трудова борса в Бургаския свободен университет събра над 30 работодатели
© Булфото (архив)

Повече от 30 работодатели от Бургас и региона се включиха в трудова борса по проект "Академия за личен успех", която се организира от местното Бюро по труда и двете сдружения - "Нов път" и "Верният настойник".

Домакин на събитието бе Бургаският свободен университет. Фирми от областта на туризма, търговията, тежката и леката промишленост, предложиха над 340 работни места. Сред работодателите традиционно присъстваха и представители на IT сектора. Ученици и студенти имаха възможност да се запознаят с различните позиции в директни разговори с работодателите, които заявиха, че все по-трудно успяват да намерят добре обучени кадри.

Над милион българи не работят при дефицит на кадри - защо?

Радостни сме от факта, че има толкова голям интерес към подобен род събития. Работата на неправителствения сектор в тази посока е изключително важна, защото тя спомага за надграждане на дейностите, които предлага Агенцията по заетостта в различните райони на страната. Със сигурност можем да кажем, че това е едно изключително ползотворно сътрудничество, обясниха за БТА от Бюрото по труда в Бургас. 

Сред гостите за откриването на борсата бяха директорът на Бюрото по труда в Бургас Татяна Николова, заместник-кметът по въпросите на образованието, социалните политики и младежките дейности в община Бургас Михаил Ненов, ректорът на БСУ проф. Милен Балтов, Спаска Петрова от сдружение "Нов път“ и Жельо Желев, председател на сдружение "Верният настойник".

Последвайте канала на

Владимир Василев
257 2

Коментари 2

Добави коментар
ГЯУРИ

2024.05.30 | 00:45

2
РАТАИ И ПРОСТИ ТУТКИ ЗА ВАС!

2024.05.29 | 15:46

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини