Вижте верните отговори от външното оценяване по БЕЛ за четвъртокласниците

  • 27 май 2024 14:46

  • 8140
  • 1
Вижте верните отговори от външното оценяване по БЕЛ за четвъртокласниците
© Novini.bg/ Canva

Министерството на образованието и науката публикува теста по Български език и литература от националното външно оценяване на учениците в четвърти клас, както и верните отговори към задачите в него.

Четвъртокласниците имаха 60 минути, за да решат тест с 21 въпроса. За учениците със специални образователни потребности времето беше 90 минути.

Четвъртокласници се явяват на Национално външно оценяване

55 хиляди четвъртокласници показаха знанията си по български език и литература. Толкова ще се явят и на външното оценяване по математика утре.

В първата част от теста по БЕЛ има диктовка и 10 задачи с избираем отговор, текст за четене и тестови задачи и речева задача с творчески характер, изискваща свободен отговор.

Втората част на теста се състои от текст за четене с разбиране и до 10 задачи към него – 4 задачи с избираем отговори 6 със свободен отговор.

Третата част на теста включва задача с творчески характер. Изисква се учениците да създадат кратък текст от 3 до 6 изречения.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
8140 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.27 | 16:14

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини