Над 2000 деца приети в детските градини в Пловдив

  • 15 май 2024 11:34

  • 122
  • 2
Над 2000 деца приети в детските градини в Пловдив
© Novini.bg/Canva

Над 2000 деца са приети в детските градини в Пловдив на първото за предстоящата учебна година класиране. За него бяха обявени около 2200 свободни места, а участваха над 2500 деца, родени през 2021 г. 

До 27 май родителите на класираните деца трябва да представят необходимите документи в детските градини, за да ги запишат.

Обявиха конкурс за директори на шест детски градини в община Плевен

Не е необходимо удостоверяване на адресните регистрации по настоящ и постоянен адрес, тъй като проверките са автоматични.

Ако по някаква причина родителите на класираните деца се откажат от записване, те ще могат да кандидатстват в следващото класиране с подаване на ново заявление.

Вече подадените заявления на децата, които все още не са класирани, ще се прехвърлят автоматично към следващото класиране, което ще е на 4 юни.

За второ класиране директорите ще обявят допълнителни свободни места съгласно максималните възможности на Сградния фонд.

В тази връзка Община Пловдив ще внесе предложение до Общински съвет за увеличаване на броя на децата в група.

Заедно с незаетите от първо класиране места общият брой на очакваните за второ класиране ще е над 400 като по този начин няма да има недостиг на места.

Местата за яслите ще бъдат обявени през летните месеци, когато се изписват децата, които ще постъпят в първа група.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
122 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 06:11

2
❤️ Г­­о­­­р­­е­­щ­и­ ­­­м­­о­­м­и­­ч­­­е­­т­­­а­­­ ­в­­­и­­­ ­о­­­ч­­а­­­к­в­­­а­­­т ­­-­­­ X­­­1­­­8­­.­­­F­­­U­­N

2024.05.15 | 14:24

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини