МОН проведе състезания за модни дизайнери, фризьори и гримьори

  • 19 април 2024 13:20

  • 269
  • 1
МОН проведе състезания за модни дизайнери, фризьори и гримьори
© МОН

За поредна година Министерството на образованието и науката (МОН) организира състезания за излъчване на млади таланти в модата и фризьорството, като този път домакин на събитието беше Варна, съобщи пресцентърът на МОН. 

Професионалната гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза“ в София стана победител в националното състезание „Млади таланти в модата“ за цялостната концепция на мъжки модел на тема „С дъх на море“. 

В категорията „Модно ревю“ първенци са от Професионалната гимназия по облекло „Ана Май“ в Пловдив.

В категория „Сръчни ръце“ победител с първо място е Есра Сали от Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич. За художествена скица на първо място е Емма Накова от Професионалната гимназия по дизайн „Елисавета Вазова“ в София.

Морската столица бе домакин и на още едно състезание от календара на МОН - за „Най-добър млад фризьор и гримьор“. В него победител е Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн във Варна. Най-много индивидуални награди получиха отборите на Ямбол и Шумен. 

Първа в категорията „Официална дамска прическа“ е Антония Николова от Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ в Русе. От същото училище бе отличена с първо място за официален вечерен грим Габи Вълчева. В категорията „Мъжко подстригване“ победител е Златослав Димитров от Професионалната гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии в Ямбол.

Водещи специалисти, носители на международни и национални призове, и сертифицирани международни съдии, определиха победителите. 

В състезанията се включиха общо 90 ученици от 21 професионални гимназии в страната.

Състезанията се организират от МОН в партньорство с Националната асоциация на училищата по мода „Росица Иванова“, Българската асоциация по текстил, облекло и кожи, Асоциацията на българските модни дизайнери, Асоциацията на козметиците в България и с фризьорската академия Stephan.

Последвайте канала на

Владимир Василев
269 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.19 | 16:41

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини