Кандидатстването на първокласниците във В. Търново - само онлайн

  • 14 април 2024 16:38

  • 290
  • 2
Кандидатстването на първокласниците във В. Търново - само онлайн
© Novini.bg/ Canva

Кандидатстването на първокласниците във Велико Търново за новата учебна година ще бъде изцяло онлайн чрез централизирано електронно класиране. 9 общински училища в областния център ще приемат 706 първолаци.

На сайта на Община Велико Търново в раздел „Образование“ се публикувани критериите за електронния прием на първокласниците, като водещ остава адресът на детето и районът на училището. В системата е изготвена карта с районирането и телефоните за връзка с училищата.

Ето кога започва изплащането на другата част от еднократните помощи за ученици

Електронната система за прием в първи клас ще бъде активна от 17 май. Може да се кандидатства и за деветте общински училища едновременно, като документите ще се набавят служебно. Всяко дете може да бъде класирано само в едно училище, посочват от община Велико Търново.

За новата учебна година в община Велико Търново се очаква да постъпят 851 първокласници, разпределени в 34 самостоятелни паралелки и в 4 слети паралелки в училищата в селата Леденик, Самоводене, Балван и Церова кория. Най-много са заявените паралелки в СУ „Емилиян Станев“ – 6.

И през новата учебна година в СУ „Георги Раковски“ ще продължи обучение по метода „Монтесори“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
290 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:36

2
❤️ Г­о­­р­­е­­­щ­и­­­ ­­­м­­­о­­м­­­и­­­ч­­­е­­т­а­­­ ­­­в­­и­ ­­о­­­ч­а­к­­в­­а­т ­-­­ X­­1­­8­.­­F­U­­­N

2024.04.14 | 21:23

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини