До 15 дни отсъствия по семейни причини и в детски градини

  • 08 април 2024 10:42

  • 466
  • 2
До 15 дни отсъствия по семейни причини и в детски градини
© Novini.bg/ Canva

Децата, записани за задължително предучилищно образование, ще могат да отсъстват от детската градина по семейни причини до 15 дни в рамките на една учебна година с писмено уведомление от родителя. Това предвижда проект за изменение на Наредбата за предучилищното образование, който е публикуван за обществено обсъждане на страницата на МОН.

В момента максималният брой разрешени дни за отсъствие по семейни причини от детска градина е 10. С увеличаването им на 15 ще се синхронизират изискванията към децата, записани за задължително предучилищно образование с тези към учениците, коментират от МОН.

Реакции след решението за 15 дни отсъствия с бележка от родител

С приетото миналия месец изменение на Наредбата за приобщаващото образование се даде възможност учениците да отсъстват до 15 дни в рамките на една учебна година с мотивирано, писмено заявление от родител до класния ръководител. Така родителите могат самостоятелно да вземат решение по отношение на отсъствията на своите деца от училище в случаи на семейни събития, лични и фамилни ангажименти, наложителни пътувания, временно неразположение и др.

Сега същата възможност се предлага и за детските градини. Извън тези 15 дни по семейни причини децата, посещаващи задължително детска градина, е допустимо да отсъстват и за времето на училищните ваканции, определени за съответната година. Те могат да отсъстват и по здравословни или други уважителни причини, удостоверени с документ от компетентен орган.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
466 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:55

2
❤️ Г­о­­­р­е­щ­­­и­­­ ­­­м­­о­­м­и­ч­е­­­т­а­­­ ­в­­и­­­ ­­­о­­­ч­­­а­к­в­­а­­­т ­­­-­ X­­1­8­­­.­­F­­­U­N

2024.04.08 | 11:17

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини