Община Сандански въвежда електронен прием в детските заведения

  • 27 март 2024 15:34

  • 205
  • 1
Община Сандански въвежда електронен прием в детските заведения
© Novini.bg/ Canva

От 1 април Община Сандански ще въведе система за електронен прием на деца в яслени групи и първа група в детските градини на територията на общината, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. За БТА от там обясниха, че такава система се въвежда за първи път на територията на общината. 

Системата ще бъде отворена от 1-ви до 7 април, като при регистрация родителят трябва да има валидна електронна поща, на която да получи известие за статуса на регистрацията си. Въведените данни се обработват автоматично и се проверяват служебно за коректност и достоверност. 

Кандидатстването в общинските детски заведения ще се осъществява чрез регистрация в платформата: https://priem.sandanski.bg/, която е достъпна и на официалната страница на община Сандански в категория "Образование". 

Нова ясла в район "Изгрев" ще приеме над 140 деца през септември

Системата ще предоставя актуална информация за кандидатстване и прием в яслените групи и детските градини, свободните места, списъци с приети деца, график за дейностите по приема на деца, данни за контакт с детски градини, както и актуална Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в яслени групи към детски градини и в общинските детски градини на територията на община Сандански. 

Дигитализацията на услугите, които предоставя община Сандански, в т.ч. и въвеждането на електронен прием на деца в детските градини, е с цел улеснение на гражданите и осигуряване на бърз и сигурен достъп до информация.  

Заявленията, регистрирани преди 1 април, са невалидни, информират от администрацията. 

През 2023 година община Благоевград въведе електронен прием в детските заведения. Приемът на заявления за постъпване на деца в детските градини и ясли се извършваше както по електронен път, така и на хартиен носител в самите детски заведения, защото електронното подаване бе въведено за пръв път.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
205 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.27 | 16:12

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини