Новият УС на Съвета на ректорите проведе своето първо заседание

  • 20 март 2024 19:20

  • 1148
  • 1
Новият УС на Съвета на ректорите проведе своето първо заседание
© Съвет на ректорите

Новоизбраният Управителен съвет на Съвета на ректорите на висшите училища в Република България се събра за своето първо заседание днес, съобщиха от пресцентъра на Съвета.

След проведено гласуване за зам.-председатели на Съвета бяха избрани ректорът на Софийски университет “Св. Климент Охридски” проф. д-р Георги Вълчев и проф. д-р Добри Ярков, ректор на Тракийски университет – Стара Загора. За главен секретар на сдружението бе избран ректорът на Икономически университет – Варна проф. д-р Евгени Станимиров. 

Проф. д-р Миглена Темелкова е новият председател на Съвета на ректорите

Председателят на Съвета на ректорите проф. д-р Миглена Темелкова уточни пред своите колеги, че е получен протокол от Контролния съвет с председател проф. д-р Милен Балтов за преминалото Общо отчетно-изборно събрание на 13.03.2024г. Направените избори съответстват на устава и са законосъобразни. Членовете на Управителния съвет с единодушие потвърдиха подкрепата си на становището на предходното ръководство против отпадането на таксите за студентите държавна поръчка. Като свои бъдещи цели те заложиха разширяването на публичното присъствие на Съвета на ректорите и общественото му репутационно утвърждаване, улесняването на процедурите за получаване на визи от страна на чуждестранните студенти от страни извън Европейския съюз и осигуряване на устойчивост по отношение на възнагражденията на академичния и административния състав на висшите училища. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1148 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.20 | 23:22

1
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

Добави коментар

Водещи новини