По проекти на МОМН ще бъдат изразходвани 90 млн. лв.

  • 26 август 2012 12:50

  • 1995
  • 0
По проекти на МОМН ще бъдат изразходвани 90 млн. лв.
© булфото

По проекти на Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) ще бъдат изразходвани 90 000 000 лева за ученически и студентски практики.

Това е възможност в реална среда младите хора да придобият професионални умения и опит и непосредствено след дипломирането си да си намерят работа, съобщи министърът на образованието, младежта и науката Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко пред участници в Летния университет на Националното представителство на студентските съвети в курорта "Албена". Само проекта "Студентски практики", който се изпълнява в партньорство с 50 висши училища в България, разполага с бюджет от 60 000 000 лева. Около 62 700 студенти ще имат възможност до
края на октомври 2014 година да практикуват във фирми, институции и държавната администрация, поясни ръководителят на проекта Евелина Христова. По думите й в уеб базирана система вече върви регистрацията на работодатели, които наесен ще започнат да обявяват и свободните позиции за студентските практики. Към момента са се регистрирали повече от 500 фирми, много от институтите на БАН, общински администрации и други.

Студентите ще могат да кандидатстват по електронен път като създадат в системата свой профил и публикуват документите си, допълни ръководителят на проекта. Практическото обучение трябва да бъде не по-малко от 240 часа, за което студентите ще получат еднократна стипендия от 480 лева. Възнаграждение е предвидено и за техните академични наставници и ментори в работната среда.

Министърът на образованието коментира пред участниците в Летния университет по повод представянето на българските спортисти на последните олимпийски игри възможността университетите да имат спортни клубове и изявени спортисти да бъдат приемани във висшите училища по определен ред.Това би масовизирало спорта, а чрез договори за реклама биха влезли повече средства в образованието, каза Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко.

Последвайте канала на

БТА
1995 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини