Просветният министър посети училището в Оряхово, в което учителка бе записана как обижда децата

  • 07 март 2024 16:22

  • 1488
  • 6
Просветният министър посети училището в Оряхово, в което учителка бе записана как обижда децата
© Булфото (архив)

Министърът на образованието и науката проф. Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на разпореди цялостна проверка в училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Оряхово. Той посети днес изненадващо образователната институция, след като тази сутрин в медиите бе публикуван запис с груби изрази на начален учител към деца. В срещата се включиха и кметът на общината Росен Добрев и началникът на РУО-Враца Лорета Колева.

„Това, което се чува в записа, е недопустимо и затова веднага разпоредих проверка”, подчерта проф. Цоков.

По думите му обаче и действията на родителите не могат да бъдат толерирани. Затова и е пристигнал на място, за да разговаря с учителския колектив.

Важно е в този момент да говорим не само за наказание, но и за подкрепа. Зная, че работата е много трудна и понякога прегаряте в желанието да постигате най-добри резултати. В никакъв момент обаче не може да се прекрачва границата и да се отнасяте с грубост към децата, обърна се проф. Цоков към учителите.

"Ще ти разбия устата“: Учителка тормози първокласници?

Той обясни, че те могат да разчитат на пълна подкрепа от МОН при трудности, в това число и за осигуряване на психологическа и професионална подкрепа.

Министърът допълни, че стартира и нова мярка с бюджет от близо 100 хил. лева именно за превенция на професионално прегряване сред учителите. За целта по програмата за рехабилитация и профилактика на педагогическите специалисти са включени дейности, свързани с преодоляването на професионалния хроничен стрес на учителите.

Вече са предприети действия по разширяване на видеонаблюдението в цялото училище, а обвинената учителка е отправила молба приоритетно в нейната класна стая да бъдат поставени камери, за да се тушират всякакви бъдещи съмнения за работата ѝ, стана ясно по време на срещата. От своя страна Община Оряхово ще предложи психологическа подкрепа за детето. Такава вече е била предложена и от училището, както и възможността ученикът да бъде преместен в друга паралелка. Родителите до този момент обаче отказват.

Проверката на РУО продължава, паралелно мерки ще бъдат взети и на училищно ниво.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1488 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.05.25 | 09:17

6
❤️ Г­­о­р­­­е­щ­­и­ ­м­­о­­­м­­и­­­ч­е­т­­­а­­ ­­­в­­и­­­ ­­­о­­­ч­­­а­­­к­­в­­а­­т ­­­-­ X­­­1­­­8­­­.­­F­U­­­N
Майка

2024.03.07 | 18:49

5
Поведението на родителите не било правилно, че са записвали. Чета и не вярвам на очите си. Защо тези учители не са задържани за заплахите към дете? Защо търпим да ни психясват децата умственото болни учители, които са отишли да ни мачкат децата, а не да ги учат. Тоя министър е толкова мазен и хлъзгав, че не мога да му чета простотията.

2024.03.07 | 18:44

4
Бах ти дивия поглед

2024.03.07 | 17:37

2
ЦОКО ЦЪРВУЛЯ РЕШИ ПРОБЛЕМА , ЩЕ ТУРЯТ КАМЕРИ В МАЙМУНАРНИЦИТЕ И ВСИЧКО ЩЕ ПОТЕЧЕ ПО МЕД И МАСЛО.

2024.03.07 | 18:09

3
До 2....А от устата ти ла й , на текат !!!

2024.03.07 | 16:58

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини