Министър Цоков за отпадането на медицинските бележки: Водят се разговори

  • 29 януари 2024 14:12

  • 2597
  • 2
© Novini.bg

Чухме за идеята от медиите. В момента се водят разговори за формиране на такава междуведомствена група, екип, който да обсъди предложението, което идва от Министерството на здравеопазването. Това каза пред журналисти в Министерски съвет министърът на образованието и науката Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на в отговор на въпрос ще отпаднат ли медицинските бележки в училище.

Тук трябва да се уточни дали те ще отпаднат изобщо като документ, защото това е свързано с промяна на нормативната база, в наредби, свързани с училищното образование, доколкото знам, и с Министерството на здравеопазването. Вторият по-труден въпрос е, тъй като се предлагат амбулаторни карти, как ще се пренесе тази информация в амбулаторните карти. Още повече, така че информацията да бъде защитена, в информацията, която стига до електронните дневници, да няма лични данни или данни, свързани със здравното досие на учениците. Това е въпрос на бъдещи разговори с Министерството на здравеопазването и Министерството на електронното управление, заяви Цоков.

Здравният министър: Извинителните бележки за учениците ще отпаднат

Образователният министър съобщи, че от началото на учебната година до тази седмица са изпълнени 1 650 000 електронни медицински бележки. Т.е. системата работи много добре и много се облекчава административната тежест на учителите и на родителите, посочи Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2597 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.30 | 00:19

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2024.01.29 | 15:30

1
ВЕДНАГА СКРИВАЙТЕ ЦОКО ЦЪРВУЛЯ , ТОА Е ПОРЕДНИЯ М АЛОУМНИК В МОН.

Добави коментар

Водещи новини