Учебниците били много остарели

  • 19 август 2012 15:34

  • 842
  • 0
Учебниците били много остарели
©

Всички учебници, освен тези за 6-ти и за 7-ми клас, са много остарели. Това заяви Веселин Тодоров, председател на Асоциация "Българска книга", цитиран от TV 7.

Веселин Тодоров уточни още, че в момента най-големият проблем е дали ще бъде приет новият закон за предучилищно и училищно образование. С неговото приемане ще бъде сменена и училищната програма, което е единственото възможно условие за създаване на нови учебници. Сега децата в гимназията учат по учебници, които са на повече от десет години.

По думите на Тодоров, Министерството на образованието е пуснало процедура за актуализация, но тя не е за написване на нови учебници, а само за актуализация на някои по-неактуални данни – например учебниците по география са сменили някои статистически показатели.

Тодоров обаче се опасява, че процедурата ще бъде претупана – или новите учебници за първи и пети клас ще бъдат създадени в рамките на пет - шест месеца, или решението ще бъде отложено за 2014 година. И двата варианта са неприемливи, но като че ли други приоритети занимаваха Народното събрание и този закон не можа да бъде приет, каза още той.



По думите му – очакванията са били, че законът ще бъде приет през юли и ще има поне девет месеца за създаване на новите учебници.

Последвайте канала на

842 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини