14 хил. ученици ще развият практически умения по нов образователен проект

  • 22 декември 2023 10:32

  • 893
  • 2
14 хил. ученици ще развият практически умения по нов образователен проект
© МОН

14 000 ученици ще развият практически умения по нов образователен проект „Презареди бъдещето си“ на Джуниър Ачийвмънт и фондация УниКредит. Това стана ясно на среща на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и представители двете организации.

„Стартирали сме серия от реформи и целта ни е да поставим основата за цялостна промяна на начина на оценяване на знанията на учениците – от наизустяване на знания към формиране на умения и компетентности,“ каза министър Галин Цоков. Затова МОН ще си сътрудничи с неправителствения сектор, социалните партньори и бизнеса в проекти и инициативи, които помагат на учениците да се подготвят за по-добра професионална и личностна реализация.

Проектът „Презареди бъдещето си“ се осъществява съвместно в няколко европейски страни, а в България стартира пилотно от януари 2024 г. в училища от областите София, Бургас, Варна, Търговище, Добрич, Плевен и Русе. Училищата, които ще участват в пилотната фаза бяха избрани на конкурсен принцип от Джуниър Ачийвмънт България на база на своята мотивация и данни от Механизма за обхват, предоставени от Министерството на образованието и науката.

България и Куба ще работят за възобновяване на обмена на студенти и учени между двете страни

Основните дейности включват обучения и методическа подкрепа за преподавателите и редица практически насочени програми за учениците, включващи обучение по финансова грамотност и умения извън класната стая, иновационни лагери, уебинари и работилници за кариерни умения, посещения в компании в родните им градове и възможности за летни стажове.

Ще са включени ученици на възраст от 10 до 19 години, като целта е те да бъдат подкрепени в развитието на ключови знания и умения, важни за пълноценното им участие в социалния и икономическия живот.

Последвайте канала на

Владимир Василев
893 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
...,,- ,,болимехуя. 9

2023.12.22 | 12:07

2
идващата.. дендьри..

2023.12.22 | 11:27

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини