Румен Радев се срещна с българските олимпийски отбори по природни науки

  • 18 декември 2023 17:19

  • 952
  • 2
Румен Радев се срещна с българските олимпийски отбори по природни науки
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

Младежите от българските олимпийски отбори по природни науки продължават да прославят страната ни по света, а завоюваните от тях медали ни дават надежда, че България може да бъде модерна европейска държава.

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на традиционната Годишна среща на българските олимпийски отбори по природни науки. Събитието събра участниците в престижните международни състезания, техните учители и ръководители на отборите, съобщиха от прессекретариата на президентството. 

По думите на държавния глава годишната среща затвърждава убеждението, че любознателността, дисциплината и целеустремеността трябва да са основни фактори за развитие на нашето образование и за просперитета на България. Президентът изказа признателност на младежите и техните учители за това, че са доказали огромния потенциал на страната ни в дисциплини като математика, физика, химия, биология, астрономия, астрофизика, лингвистика.  „Вашите медали носят национална гордост и ни обединяват, но и ни дават надежда, че сме държава, която стои наравно с другите и може да води със знания и умения“, заяви президентът Радев и допълни, че медалистите ни се борят и постигат успех в конкуренция със страни, които разполагат с по-големи ресурси, а това е истински подвиг. Държавният глава поздрави учителите, ръководители и менторите на олимпийските ни отбори за умението да научат младежите на знания, борбеност и последователност. 

Президентът Радев заяви, че е необходим по-голям ангажимент на държавните институции за усилията на отборите по природни науки. „Вие сте най-важната инвестиция в нашето бъдеще, за да бъде България просперираща, със силна икономика и институции, да бъде държава, която гледа смело напред във все по-динамичното и високотехнологично бъдеще“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

Български осмокласник спечели златен медал на Международната олимпиада по астрономия в Китай

За 2023 г. на международни, европейски и балкански олимпиади и състезания българските олимпийци по природни науки са спечелили 90 медала - 17 от тях са златни, 32 сребърни и 41 бронзови.  

Последвайте канала на

Филип Епитропов
952 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
съни

2023.12.18 | 19:07

2
ама през оная работа ми къде ходи предателя радев

2023.12.18 | 17:30

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини