INSAIT отпуска стипендия от 27 000 лв. на треньор на дамския отбор по математика на България

  • 18 декември 2023 13:16

  • 1480
  • 2
INSAIT отпуска стипендия от 27 000 лв. на треньор на дамския отбор по математика на България
© INSAIT
Слушай новината Слушай новината

Институтът INSAIT към Софийския университет отпуска стипендия от 27 000 лв. на Люба Конова. През последните години тя е един от тримата лидери, които подготвят националният ни момичешки отбор по състезателна математика.

Люба е учител в Първа частна математическа гимназия и е приета в професионално квалификационна степен магистратура по „Логика и алгоритми" във Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет. Отпуснатите средства ще покрият разходите за обучение и ще насърчат младия учен да продължи да работи в сферата и да помага на българските таланти да постигат нови и все по-големи резултати в областта на математиката.

Николай Денков: Минаха години на усилия, за да се случи откриването на института INSAIT

Люба Конова е носител на редица отличия, сред които сребърни и бронзови медали от национални и международни олимпиади по математиката.

Последователните усилия на INSAIT са насочени към развитие и поддържане на мрежа от учени в областта на точните науки и ангажиране със социални проекти, които спомагат за развитието на младите таланти на България и задържането им в страната ни. Затова с отпуснатата стипендия се постига едновременно подпомагане на учител по математика и насърчаване на един млад учен да продължи да се развива в научната сфера.

Средствата са осигурени от фонда към INSAIT, в който инвестират частни компании и физически лица за изпълняване на социално отговорни проекти и подкрепа на дейността на института.

Основателят на INSAIT дари 60 000 лева на Ученическия институт по математика и информатика

Припомняме, че за втори път INSAIT подпомага магистри в програмата на ФМИ - „Логика и алгоритми". Преди година проф. Мартин Вечев лично предостави стипендия от 27 000 лв. за Траян Господинов, който е отличник на випуска и днес работи по дипломната си работа именно в INSAIT.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1480 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.18 | 17:36

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
съни

2023.12.18 | 15:55

1
ама хич не ме интересува щом имате излишни пари давайте ги,но ги избивайте от нашия гръб.

Добави коментар

Водещи новини