Ботев остава в учебниците

  • 14 август 2012 16:09

  • 7671
  • 38
Ботев остава в учебниците
©

Христо Ботев остава в българските учебници и при това непроменен и такава е позицията на кабинета "Борисов". Това каза на извънредна пресконференция министърът на образованието, младежта и науката Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко.

Той заяви, че е прекъснал отпуска си, за да свика тази спешна пресконференция, защото е възмутен от това, което се пише в социалната мрежа "Фейсбук", че имало проблем Ботев да се изучава в училище, както и заради некоректни писания в медиите.

Целият ми екип, премиерът, ако не беше зает, щеше да дойде днес и да каже, че Христо Ботев остава в българските учебници, коментира Игнатов. Той заяви, че "всички велики българи, създали съвременната картина на България остават в образователната ни  система и в учебниците, без текстовете им да бъдат променяни,  независимо от появата на някакви идеи за политическа  коректност". Смятам, че няма да намерите български политик,  учител или обикновен гражданин, който да не ни подкрепи, каза министър Игнатов.

Основната цел на днешната ми пресконференция е да видя кой  може да постави под съмнение Христо Ботев, както и ще се намери  ли някой смел, дори учен, да подмени текстовете му, за да звучат по-добре днес на български език, заяви Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко. Дори и  да има затруднения при възприемането на текстовете, българските  ученици трябва да изучават кои са създателите на съвременната  трета българска държава, заяви министърът на образованието. Той  уточни, че това е позицията на кабинета "Борисов" и негова лична позиция, убедени сме също, че никой от следващите правителства  няма да посегне на тези наши светини. Ако ги нямаше дейците на  Възраждането, нямаше да има съвременна България с всичко, с  което можем да се гордеем, коментира Игнатов. 

По повод на проект на Комисията за защита от дискриминация,  в който се анализират български учебници и учебни помагала,  министър Игнатов цитира данни от този анализ, според който в тях "не се съдържат текстове и илюстрации, създаващи пряка  дискриминация за пол, етническа принадлежност, раса, увреждане,  религия и сексуална ориентация".

Последвайте канала на

БТА
7671 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар

2012.08.20 | 18:07

38
Разбира се, че Ботев трябва да бъде зачеркнат от българската история не само от поезията. В Българската история няма място за комунистически руски терористи. Да не забравяме, че той даже не е "убит от турците" както ни учеха години наред българските "историци" под диктата на Москва. Убит е от своите другари в четата. Това е типично българска особеност и даже днес имаме примери на разни "националисти" обичащи да посещават руското посолство как се карат за кокала и се появяват цяла купчина "националистически партии". Какво да кажем пък за конекрадеца и убиец на 14 годишно момче - българче; Васил Кунчев който е обесен от турците точно за това свое престъпление. И тогавашните "патриоти" въпреки, че са имали възможност не са го отървали от бесилото. Предателят пък е поп. Да, поп като онези днешните които карат лъскави автомобили и титуловат мазни мутри с чуждата титла "архонт".
Мецата от Мездра

2012.08.16 | 00:41

22
А, бе, № 30 ! Дай някакъв по- надежден Никнейм, че да знаем, като ти теглим майната да те достигне !!! Ба си писателите на новата/старата българска история се навъдихте ??? Къде ви е котилото, че да му ливнем кило "бенддзин" и да приключваме с мършляци като теб ! Ти си може би същия, който се опитва да изкара Левски и педераст, освен конекрадец и детеубиец ... Мършо !!! Анатема за теб !!! Червеи да те полазят!!! Да ти изсмучат мозъка на костите/щото в кратуната мозък явно нямаш/:)))

2012.08.15 | 10:50

19
Това за попа-предател не е истина, а само слух, на който е повярвал дядо Вазов. Прочети повече. А да обявяваш анархистическия комунист Ботев за руски марксист-ленинец пък е тотална глупост - повярвал си на партията на бай Тошо, която пожела да присвои революционното наследство на великия поет-терорист.
cheti vnimatelno

2012.08.17 | 14:26

36
Удобните заключения на тия икономисти са единствено на хора с КУПЕНИ дипломи!!!Малка България не може да влияе на процесите в глобален мащаб,но посредством НЕКАДЪРНО управление същата малка страна подлага на нечовешки геноцид собствения си народ с главоломно увеличение на абсолютно всичко,нужно за живот и съответно с доходи небутани в повечето случаи от години насам!!!Докога ще продължава това ограбване ли??Докато го позволяваме и се примиряваме с всичкия товар на плещите ни,който шепа измекяри и простаци ни слагат вече ежемесечно!!!Това безобразие вече е извън всякакво търпение,а България се е превърнала в лаборатория по издръжливост при почти невъзможни житейски условия!!!Българи,не е ли време да сложим край на бавното погубване на нацията от прииждащи всеки мандат с нагласата да крадат и да си отиват БЕЗНАКАЗАНО,а нашият живот да минава само в лишения и несгоди?!?Именно пословичното овче търпение на българина и непознаването на правата ни се използват на 100% от престъпните идиоти във властта за лично облагодетелстване,като сметката плащаме и ще плащаме ние,които със сляпо доверие ги настаняваме на държавната хранилка!!!ДА ГИ СТИСНЕМ ЗА ГЪРЛОТО ТАКА,ЧЕ НАЙ-СЕТНЕ ДА ИМ ПРЕСЕДНЕ И СЕ ЗАДАВЯТ!!!
Медунчо

2012.08.17 | 14:26

37
А бе, прошляк! От къде се взе пък ти ...не, че няма достатъчно такива кухавели в Нет - пространството ... само отбелязвам, че за сефте те срещам в Нет-а ... Дерзай Малоумнико - много хора в днешно време са в равностойно положение с тебе - "а нашият живот да минава само в лишения и несгоди?!" ...а какво направи ти за собствения си живот !??? Колко си напъна трътката!??? Ходи разказвай "трагедията си други` му"!!! В България вече има толкова много пустеещи земи и имоти...но няма желаещи да ги стопанисват ...камо ли да ги закупуват на безценица...никой не иска да си напъва трътката и да размахва мотиката...е, ми , няма угодия - нека ви шибат калинките, Трътляци !!!

2012.08.17 | 14:24

33
Най- голямата истина,приятели е,че реагираха на гнева ни светкавично.Ако бяме писали няколо десетки-реэултат,нула.Големите форуми се четат,ако назрява напрежение,има реакция и то-изпреварваща.Поздравявам всички за проявената българщина.Видяхте ли колко е лесно и ефикасно,когато сме единни.Такива трябва да сме по всички жизнено важни проблеми,а не да разпиляваме енергията си с дребнотемия.
ВСИЧКО Е БИЛО КЬОРФИШЕК :(((

2012.08.17 | 14:25

35
Както писа преди тебе Аспарух от номер 27, точно този гняв се предизвиква съвсем лесно, а такива като теб си мислят, че сами са се разгневили. Готовност за "светкавичната реакция" е имало по план още преди "отвореното писмо" на Томова. Разгневете се за нещо по-истинско все пак - и да видим дали ще има такава светкавична реакция... или ще е някаква друга.
о боже

2012.08.15 | 15:44

21
ти си толкова тъп че чак ми става жал за теб....каква реакция кви пет лева НИКОЙ НЕ Е ИМАЛ НАМЕРЕНИЕ ДА МАХА БОТЕВ ОТ УЧЕБНИЦИТЕ тва че някви кавали като тебе са го написали е друг въпрос!!!!
ицо

2012.08.17 | 14:24

34
Всичко това е ала-бала. Настоящите опитват да си го вдигнат (рейтинга). Пускат новина със национално значение, след което:масовото неодобрение сред народа, предизвиква край на почивката на министъра на образованието, и още малко и на Бойковата, и всичко е с Heppy end. Колко сте "невероятни"!!!
Аспарух

2012.08.17 | 14:24

32
Забелязвам една устойчива тенденция в правителствената пропаганда. Всеки път, когато се зададе поредният ужасяващ провал в икономиката (поскъпване на ток, бензинът - 3 лева, храни на непосилни цени), се оказва, че на неизвестно място тлеят настроения да се махне отнякъде си Ботев или Левски, (българският език да не е задължителен, македонците посягат на цар Самуил и т.н). Този глуповат похват очевидно работи и чудесно пренасочва справедливия народен гняв. И вместо той да изригне срещу правителството, вече виновниците са незнайни зли сили - турците, евреите, тайните служби, масоните, извънземните. Те са виновни за всичко. Искат да ни вземат и Ботев, и ракията, и туршията. Ама Бойко ше се намеси и ше оправи нещата. Ще върне Ботев в учебниците. Не че някой го е извадил оттам, ама Бойко все пак ще го върне.
ТЕ ТОВА Е!!!

2012.08.17 | 14:24

31
Това е резултата от влизането ни в ЕС и НАТО,натискат ни здраво да навираме тези ТУРСКИ СВИНЕ и мангали във властта,даже ни определят процентно съотношение с Българите ,без значение от коя партия ще са ,те ще си работят за техният създател ДПС и за тяхната родина ТУРЦИЯ!! Трябва да си прост и незапознат за да търсиш други причини.
АНАРХИСТ

2012.08.17 | 14:22

30
Вашата мамица еничарска герберасти омразни!!! Не ни пипайте Ботев!Ботев е комунист умрял за идеята и България и затова искате да го махнете!Това е истински комунист,а не тоталитарягите!Не пипайте героите,че ще аленеят булевардите !!!

2012.08.17 | 14:22

29
Яжте ми кура сега,мръсни турци!!!!!

2012.08.17 | 12:14

28
Но... стига ми тая награда - да каже нявга народът: умря сиромах за правда, за правда и за свобода... Много бързо ги забравих ме тези неща, а народ които забравя миналото си го повтаря
ПРЕДСМЪРТНОТО ПИСМО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

2012.08.17 | 12:14

27
ПРЕДСМЪРТНОТО ПИСМО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ "...За такива злоупотребяващи с народни пари, наказанието е само едно Смърт, смърт и пак смърт, както гласи и уставът ни. За тези, които петнят името на отечеството ни наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които се възползват от непросветеността на народа ни и го грабят, уж били по-умни и учени, а всъщност лукави и хитри наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни. За тези, които под булото на родолюбието, градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. Това е което исках да ви кажа, надявайки се, че ще доведете борбата до край. Бъдете силни братя и не щадете силите, нито кръвта си, защото Отечеството ни няма да припише заслугите ви други му, нито пък ще позволи да потънат в забвение..."

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини