Галин Цоков: Над 40 процента от частните училища в България са иновативни

  • 26 октомври 2023 20:54

  • 1582
  • 3
Галин Цоков: Над 40 процента от частните училища в България са иновативни
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Над 40 процента от частните училища в България са включени в списъка на иновативните училища и прилагат нови преподавателски модели, каза министърът на образованието и науката проф. Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на, предаде БТА.

Той участва в откриването на форума "Партньорство и диалог: гаранция за успех в образованието", организиран от Българската асоциация на частните училища (БАЧУ), съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Министърът каза, че е ценен опитът на частните училища, свързан с въвеждането на STEM педагогиката, с по-голямата интердисциплинарност, със съвместното преподаване и с възможности за използване на съвременни технологии при изучаването на науките и математиката.

Проф. Цоков увери, че предстоят промени в наредбата за квалификацията, за да няма формално получаване на квалификационни кредити от педагогическите специалисти. "Добри учители има и в общинските, и в частните училища. Ние оценяваме всички", заяви той по повод нежеланието на преподавателите в частни училища да бъдат атестирани.   

Началникът на кабинета на министъра Наталия Михалевска увери, че ще се обсъдят възможности за включване на учители от частни институции в обучения за създаване на електронни ресурси за платформата "Дигитална раница".   

В срещата участваха Соня Кръстанова - директор на дирекция "Финанси" в МОН, експерти от министерството, председателят на УС на БАЧУ Мария Каменова, директори на частни училища и детски градини, и издатели.

Министър Цоков ще открие информационна среща за дуалното обучение

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1582 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.27 | 01:50

3
Горещи момичета ви очакват на - - - - Meetme.pw

2023.10.26 | 23:21

2
Обучението в България е под всякаква критика

2023.10.26 | 21:47

1
Кое им е иновативното като от тях излизат неграмотни

Добави коментар

Водещи новини