Дигиталната раница започва активно да се налива с учебно съдържание

  • 04 октомври 2023 08:07

  • 733
  • 2
Дигиталната раница започва активно да се налива с учебно съдържание
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

"Вървим заедно, едновременно, като войници." Това каза пред БНР Данко Калапиш, директор на 107 ОУ "Хан Крум", участник в традиционната Есенна академия на Съюза на ръководителите в системата на народната просвета. 

Над 600 директори и заместник-директори от страната участват в срещата.

"Темата за взривните устройства е изчистена още в края на миналата учебна година. Бяха изготвени нови правила. Тези кризисни ситуации са изцяло изчистени", увери училищният директор относно миналогодишния опит със сигналите за поставени бомби, които блокираха учебния процес в редица училища.

Вече се получават електронни бележки за отсъствия на учениците, съобщи Калапиш. По думите му се губи технологично време, когато бележката е на хартия, да се извиняват отсъствията, а сега това става автоматично с получаването на бележката.

"В момента ние виждаме извинените отсъствия директно. Не е малко работа. Особено в по-тежките грипни сезони класният ръководител губи доста време."

Дигиталната раница започва активно да се налива с учебно съдържание, посочи Данко Калапиш. По думите му "тя и в момента действа, но не в пълния си обем".

"СТЕМ центровете по ПВУ също са в действие. Повечето училища подадохме СТЕМ концепциите си. Това са най-сериозните неща, които в дигитално отношение ни чакат."

Разликата между най-младия и най-възрастния учител в 107-о училище е 50 години, като най-младият е роден през 2000-а година, разказа Калапиш.

"Българският учител е много адаптивен. Младият колега се справя по-бързо, по-възрастният се справя не по-зле като качество на работата и използване на инструменти в тази сфера."

99% от училищата вече са увеличили заплатите на преподавателите, стана ясно от думите на училищния директор.

Училищните директори ще имат достъп до регистър на наркоразпространителите

Последвайте канала на

Десислава Станева
733 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.04 | 10:29

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

2023.10.04 | 08:46

1
Не е вярно. Кой учител ще си продаде труда на държавата за 170 лева и ще стане излишен. Виж дирeкторите докарват колкото начинаещ ютyбър.

Добави коментар

Водещи новини