Няма сериозни нарушения при проверките на училищните автобуси

  • 26 септември 2023 10:20

  • 717
  • 1
Няма сериозни нарушения при проверките на училищните автобуси
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Не са констатирани сериозни нарушения при проверките на училищните автобуси, съобщи Министерството на транспорта и съобщенията.

Резултатите са получени след специализиран контрол на над 1200 училищни автобуса, който се проведе от 1 до 21 септември 2023 г. В хода на проверките инспекторите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ са съставили шест акта.

Един водач е санкциониран за управление на превозно средство, в което са монтирани три седалки повече от записаните в свидетелството за регистрация и не е представил разписание за специализиран превоз. При друг от случаите водачът е управлявал автобус с дигитална карта за тахограф на друг водач.

Три автобуса са били с изтекъл технически преглед, а при един е липсвал заверен списък на пътниците. Проверките стартираха в началото на септември по разпореждане на министъра на транспорта и съобщенията Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника.

Те са част от мерките на правителството за подобряване на пътната безопасност.

София ще има двуетажни автобуси, реши СОС

Основната цел на предприетите действия е да се проверят превозвачите дали отговарят на всички изисквания за превоз на деца и ученици, както и да се обърне внимание на техническото състояние на превозните средства. За да се осигури безопасност и сигурност на превозите на деца и ученици е предвиден контрол през цялата учебна година и по време на ваканциите.

Последвайте канала на

Нора Виткова
717 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.26 | 12:08

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами. -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини