Писателят Георги Бърдаров: Нужни са радикални промени в образователната ни система!

  • 15 септември 2023 20:30

  • 1162
  • 0
Писателят Георги Бърдаров: Нужни са радикални промени в образователната ни система!
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Заради промените в света, в който живеем - технологиите и изкуственият интелект, ние се нуждаем от радикална реформа във философията на образователната система. Това коментира в „Интервюто в Новините на NOVA” писателят Георги Бърдаров.

„Информацията е абсолютно навсякъде и децата могат да си я получат от всеки един източник. Това, което трябва да се преподава, е начин на умение и умения да се борави с тази информация”, добави той.

Писателят Георги Бърдаров: Най-хубавата новина е, че за 1 година над 530 000 читатели са заели книги от Столична библиотека

Според Бърдаров образователната система в България, но и не само, е една от най-консервативните. „В момента тя трябва да се промени много радикално. Учителите са страшно интелигентни хора, виждайки потребностите на децата, да могат и те да се  променят, не казвам адаптират. Но системата трябва да се промени, а не самият учител”, е мнението му.

Писателят подчерта, че образователната ни система продължава да залага на количествени знания. „Нуждаем се от качествени промени. Давам за пример Финландия, която се адаптира към тези промени и дава чудесни резултати”, каза още Бърдаров.

"В училище трябва да има часове САМО за ЧЕТЕНЕ"

„Учителите са дарени с таланта да комуникират с младите хора и да усещат техните потребности. Със съвременните технологии, дори произведение като „Под игото”, може да бъде представено по интересен и забавен начин на децата. Трябва да се премахне този стрес, който го има в училището”, настоя той.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1162 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини