Повече от 1500 са първокурсниците в Медицинския университет във Варна

  • 11 септември 2023 15:42

  • 707
  • 0
Повече от 1500 са първокурсниците в Медицинския университет във Варна
©

Повече от 1500 първокурсници прекрачиха днес прага на Медицинския университет във Варна при тържественото откриване на новата академична година, съобщиха от пресцентъра на учебното заведение.

От тях над 350 са чуждестранните студенти. От университета уточниха, че от първи до шести курс обучаващите се чуждестранни граждани са от над 50 държави, предаде БТА.

По традиция представители на първокурсниците с най-висок бал положиха клетва за посвещение в медицината. За да бъдат символично приобщени към академичната общност, новите студенти от специалностите „Медицина“, „Военен лекар“, „Дентална медицина“, „Фармация“, „Военна медицинска сестра“, „Кинезитерапия“, „Акушерка“ и „Зъботехник“ бяха облечени в бели престилки от свои завършващи колеги–отличници.

Началото на учебната година бе поставено с водосвет за здраве и благоденствие, който отслужи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Тържествено откриване на новата академична година се проведе и в трите филиала на Медицински университет в Шумен, Сливен и Велико Търново.

Последвайте канала на

Нора Виткова
707 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини