Възобновяваме обмена на студенти с Индия

  • 11 август 2023 19:53

  • 572
  • 1
Възобновяваме обмена на студенти с Индия
© МОН

България и Индия ще подновят обмена на студенти. Това съобщават от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН) след среща на министър Галин Цоков и заместник-министър Генка Петрова с посланика на Индия у нас Санджай Рана.

Сред темите, посочени от проф. Цоков като приоритетни, са още сътрудничеството между индийски и български университети, между изследователски институти, както и възможностите за обмен и на преподаватели между двете страни.

По време на срещата стана ясно, че България и Индия подготвят две споразумения за сътрудничество – в сферата на образованието и културата и в областта на науката и технологиите. 

Телефон за 12 долара дава достъп до интернет в селските райони на Индия

Посланик Рана изтъкна, че двете държави са имали много успешно сътрудничество и в двете сфери в продължение на години, но по време на пандемията то е било прекъснато.

Сега трябва да положим всички усилия да възобновим нашия образователен обмен, посочи той.

По думите му предстои подписване на споразумение за сътрудничество в областта на образованието, културата и изкуствата между външните министерства на двете държави. В него са включени предложенията на МОН, включително това за ежегоден обмен на студенти.

Общо 15 научни проекта са били реализирани, след като през 2019 г. е била създадена възможност за сътрудничество между български и индийски учени, съобщават от министерството. По думите им сега Индия има желание да бъдат добавени нови области на съвместна научна дейност като смарт технологии, земеделие, интелигентно производство, блокчейн технологии и др.

Последвайте канала на

Владимир Василев
572 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lissa

2023.08.12 | 01:42

1
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства --- Xmiss.pw

Добави коментар

Водещи новини