В Бургас ще бъдат изградени три нови училища

  • 30 юни 2023 15:14

  • 1941
  • 0
В Бургас ще бъдат изградени три нови училища
© МОН

Работи се за изграждането на три нови училищни сгради в Бургас. Това стана ясно на среща между министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и кмета на Бургас Димитър Николов. Местната власт изпълнява проектите, а финансирането е по Националния план за възстановяване и устойчивост.

МОН ще съдейства за обсъждане на всички варианти и намиране на най-подходящите терени за тях, стана ясно по време на разговора.

Бургас е сред добрите примери във внедряването на дигитални решения и иновации в преподаването, подчерта проф. Цоков.

Той допълни, че ще бъде положително, ако се помисли при изграждането на новите училища да има материална база, която да се използва през летните месеци.

Министър Цоков: Промяната в училищното образование започва от подготовката на бъдещите учители

Много ученици идват на организирани пътувания в Бургас и региона през летните месеци и е важно да обсъдим възможностите за използване на общинската училищна инфраструктура за спорт и обучение за тях, каза още министърът.

Димитър Николов представи част от проектите в образованието, по които работи общината. В инициативата "Първокласно начало" се обновяват всички класни стаи за децата между 1. и 4. клас, като се създават и възможности за изцяло дигитализирано обучение. Сериозен опит е натрупан и в иновативните компютърни училища, който вече се споделя с други областни градове.

В срещата участие взеха зам.-кметът Йорданка Ананиева и началникът на кабинета на министъра на образованието и науката Наталия Михалевска.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1941 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини